← TORNAR

Passos per triomfar amb el teu grup de rock

Qui no ha somiat mai en muntar un grup de rock i que la gent conegui les teves cançons, tenir fans i fer una gira per tot el món. Aquest és un dels somnis i motivacions més importants de totes aquelles persones que toquen un instrument o canten


Arribar a triomfar amb el teu grup de rock es tracta d'un camí molt complicat (però no impossible) on hi intervenen molts factors en joc. Els components de la banda han de ser conscients que volen aconseguir, de la direcció que volen prendre i tenir uns objectius i metes clars.


En aquest article detallarem alguns dels aspectes a conèixer per intentar arribar el més lluny possible amb la teva banda de rock.

 


1. Defineix una identitat única amb el teu grup de rock


El món de la música està ple de grups de rock que tenen el mateix somni que tu. Pregunta’t què és el que et diferencia d'ells o de les bandes que tenen una trajectòria i una base de fans consolidada. Defineix una identitat de marca única per al teu grup de rock, ja sigui a través del vostre estil musical, l'estètica visual, la vostra forma de vestir o la temàtica de les lletres.

grup de rock

 

2. Prepara bé els teus concerts amb el grup


Les actuacions en directe són una oportunitat única no només per crear una base de fans de manera directa i impactant sinó perquè la gent dela indústria musical et conegui. Assegura't de donar sempre el millor en cada espectacle, oferint una experiència inoblidable que deixi a l'audiència amb ganes de més.


Tingues en compte aspectes com:

-     La durada del concert: intenta que el concert no es faci molt llarg.

-     L'ordre dels temes: intenta començar i acabar amb temes que creguis que el públic connectarà més.

-     Preparar-te bé els discursos entre tema i tema.

 


3. Tingues el teu material a l'abast de tothom


Per poder crear una base de fans i donar-te a conèixer és molt important poder tenir la teva música en format digital. Aprofita les plataformes de streaming com Spotify, Apple Music i YouTube per compartir la teva música amb el món.

 

Fa uns anys gravar un àlbum musical tenia un cost molt elevat, però amb l'evolució de la tecnologia musical el preu de  la producció d'un àlbum s'ha abaratit molt, i cada cop són més els grups que produeixen la seva música des de casa i la publiquen a una distribuïdora digital, amb la qual cosa ja no necessites un contracte discogràfic per publicar els teus primers senzills. Parlant de tecnologia musical..., sabies que existeixen un munt d'aplicacions pel teu mòbil que t'ajudaran enormement en el procés creatiu? Et deixem aquí un article que vam crear al respecte.

  

T’agradaria conèixer de primera mà aquests consells imolts més de manera presencial? Inscriu-te a les nostres colònies musicals abans que s’acabin les places del teu instrument!



4. Fes networking amb professionals de la indústria


Col·labora amb professionals de la indústria, com ara altres artistes, agents, promotors i productors, per aconseguir una major exposició i oportunitats.

Construeix relacions amb les persones adequades iaprofita les seves xarxes i recursos per fer créixer el teu grup de rock.


5. Tria la discogràfica  que més s'adeqüi al teu projecte


Quan el teu projecte musical es troba en la seva etapa inicial sovint hi ha una idea preconcebuda entre les bandes que el més important és poder firmar un contracte discogràfic.

Un cop tinguis el teu àlbum i una base de fans sòlida, firmar amb una discogràfica et pot permetre ajudar a donar a conèixer encara més el teu grup de rock i la teva música (tot i que no és l’única forma).

Es tracta d’un moment important, perquè donaràs en exclusivitat els teus drets de les cançons i part dels beneficis a aquesta discogràfica, per això és molt important estudiar bé què et pot aportar aquesta discogràfica a tu com a banda.

Estudia bé les discogàfiques del sector i valora quin tipus d’influència tenen, per exemple, si fas rock, t’interesarà firmar amb una discogràfica que conegui el sector musical del rock: tindrà contactes amb premsa especialitzada en rock, festivals de rock i altres agents musicals als quals tu no hi tens contacte, i que potser una discogràfica de música clàssica no tindria.

grup de rock

 

6. No et rendeixis mai


L'èxit en la indústria de la música pot ser un llarg i difícil viatge, ple d'obstacles i desafiaments.

No et rendeixis mai davant l'adversitat i continua lluitant pel teu somni. Amb determinació, talent i una mica de sort, el teu grup de rock pot arribar al cim.

Esperem que aquests consells us ajudin a aconseguir l'èxit amb el vostre grup de rock! Recordeu sempre mantenir-vos fidels ala vostra visió i gaudir del viatge.

 

 

CAMPAMENT
ACTIVITATS
QUI SOM?
INSCRIU-TE!
BLOG