← TORNAR

Els guitarristes més icònics de la història del Rock

La història del Rock està marcada per la presència de nombrosos talents excepcionals i amb una passió inigualable. Avui, desde Camp Festival, volem endinsar-nos en la biografia i principals característiques sonores d’alguns dels guitarristes més icònics i que més ens han inspirat!

Jimmy Hendrix, el guitarrista queva revolucionar la guitarra

guitarristes més icònics del rock

No es pot parlar dels grans guitarristes sense esmentar el nom de Jimmy Hendrix.

Tot i la seva curta carrera (només va durar quatre anys) es considera un dels creadors del so de la guitarra moderna que coneixem avui en dia. El Saló de la Fama del Rock & Roll el descriu com “indiscutiblement, un dels músics més grans de la història del rock”.

Jimi Hendrix va establir les bases del que seria la guitarra al rock, no només tècnicament sinó també en sonoritat, expressivitat i explotació dels recursos de la guitarra. Va ser un dels primers a potenciar al màxim l’ús de la distorsió i de l’efecte wah-wah en el seu so (clica a aquest enllaç i podràs veure més informació sobre com utilitzava els pedals). Hendrix va revolucionar completament el paisatge musical del seu temps.

En l’àmbittècnic, va ser pioner en l'ús de tècnica de guitarra doble stops, tècnica que va influir en la forma de tocar de guitarristes com SRV, John Mayer, MateusAsato… entre d’altres.  

Us deixem un vídeo del canal de Doble Bobina explicant aquesta tècnica.

Des de clàssics com "Purple Haze" on podem veure l'efecte de pedal fuzz, fins a balades emotives com "LittleWing", la seva música continua captivant audiències en tot el món, fins i tot dècades després de la seva mort.

 

Joan Jett, ‘la reina del Rock'

guitarristes més icònics del rock

Una rebel reina del Rock”, així defineixen a Joan Jett una guitarrista coneguda per fer història desafiant les normes en el gènere amb els seus riffs contundents.

Joan Jett va formar una de les primeres girl bands que va conèixer el rock amb tan sols 15 anys.

The Runaways era un grup format per adolescents que va girar pel món sencer a la segona meitat de la dècada dels 70. Tot i que necessitaríem un article per parlar només d’elles us deixem aquest tema perquè us feu a la idea de com sonaven.

Va demostrar que les dones també podien liderar el món del rock. Més tard va formar Joan Jett and The Blackhearts i es va fer famosa per èxits com "I Love Rock 'n' Roll" i "Bad Reputation", que continuen sent himnes per als amants del Rock.

T’està semblant interessant? Si vols formar-te amb nosaltres aquest estiu, no dubtis en demanar més informació AQUÍ.

Eddie Van Halen, velocitat vertiginosa en els seus dits

guitarristes més icònics del rock

Eddie Van Halen, amb laseva velocitat vertiginosa i la seva destresa tècnica, va establir nous estàndards musicals. Fundador d’una de les bandes més importants de la història del rock,  Van Halen, es considera el pare de la tècnica tapping.

El virtuosisme d’Eddie es caracteritzava pel seu estil únic i la seva capacitat per incorporar tècniques innovadores. Entre d’elles el famós Sweep Picking o "barrido Van Halen", on tocava diverses cordes i notes en un sol atac de pua.

També va fer un ús excel·lent de la barra de trèmolo, produint una gamma de sons innovadors per l’època.  

Us deixem "Eruption" un dels solos de guitarra més importants de rock on podreu veure totes aquestes tècniques i us deixarà sense paraules.

Sister Rosetta Tharpe, i si el rock androll el va inventar una dona?

guitarristes més icònics del rock

Abans de Chuck Berry, de Little Richard o de Jerry Lee Lewis, va estar Sister Rosetta Tharpe. Però Tharpe va tenir massa coses en contra en el seu temps: ser dona, negra i bisexual.

Cantant i guitarrista, va començar a girar en la dècada dels 30. Va crear una nova manera de fusionar el jazz, el blues i el gòspel. Va trencar la barrera entre la música sacra i popular i va ser una deles primeres a utilitzar la guitarra elèctrica i la distorsió en les seves composicions, tal com pots veure en el vídeo del final d'aquest apartat.

El seu nom encara és àmpliament desconegut tenint en compte la inestimable influència que va tenir en les generacions d’artistes de rock and roll com Chuck Berry, Elvis Presley, Johnny Cash o Jimi Hendrix.

A més a més, va ser una de les primeres a girar amb un tour bus apte per poder menjar i dormir a la carretera i així evitar episodis de discriminació racial.

 

Stevie Ray Vaughan, la llegenda del blues

Un dels majors mestres del blues-rock, Vaughan va inspirar una generació de músics.

Els seus solos potents i la seva expressió única han convertit temes com "Pride and Joy" en clàssics del rock que s’estudien en totes les escoles de música.

BB King, rei dels blues

guitarristes més icònics del rock

Considerat com un dels guitarristes més influents de tots els temps, amb el seu to inconfusible i la seva habilitat per transmetre emoció a través de la seva guitarra, BB King va captivar audiències de tot el món.

El compositor nord-americà va desenvolupar un so únic, fent vibrar les cordes amb la seva mà esquerra i sempre acompanyat per la seva característica veu.

Clàssics com "The Thrill Is Gone" exemplifiquen la seva capacitat per comunicar el dolor i la passió a través de la música, i el llegat perdura fins avui dia. 

Aquests són només alguns dels guitarristes més icònics que han deixat una empremta en la familia de Camp Festival (i evidentment, en la història!). Som conscients que falten altres guitarristes, però és el teu torn de triar quins són el més especials per tu fent una mica d'investigació... Si vols, podem compartir conclusions als campaments d'aquest estiu ;)

 

Esperem que aquest article us hagi semblat interessant. Si voleu formar-vos amb nosaltres, no dubteu en demanar més informació AQUÍ.

 

CAMPAMENT
ACTIVITATS
QUI SOM?
INSCRIU-TE!
BLOG