← TORNAR

Com triar un instrument musical? Guia per principiants

Triar un instrument musical pot ser una decisió emocionant, però també una mica desconcertant, especialment per als més joves que s'inicien en el món de la música o les famílies que no estan tan familiaritzades amb l'instrument i no saben quin serà el millor per als seus fills i filles

 

Es tracta d'un moment molt emocionant i que sovint pot generar alguns dubtes. Ja sigui perquè el teu fill o filla vol fer música, o perquè ha millorat tant amb el seu instrument que ja toca passar al següent nivell i comprar un instrument millor.

 

A les nostres colònies musicals, ens esforcem perquè cada participant trobi l'instrument que millor s'adapti a les seves necessitats i gustos. Així que et deixem alguns aspectes clau a tenir en compte a l'hora de fer aquesta elecció:

 

1. Pels que no toquen cap instrument encara

El primer pas és escoltar els interessos del teu fill o filla. Quin instrument li crida més l'atenció? Quins estils de música li agraden? Principalment, diferenciarem dos tipus d'instrument: els instruments amb els quals pots tocar música clàssica i aquells amb els que pots tocar música moderna (pop, rock, blues, soul...). Tot i que hi ha instruments que són més versàtils (com el piano o la guitarra), la motivació i l'interès personal són factors determinants per garantir la continuïtat i gaudir de l'aprenentatge. Comprar un instrument de música clàssica quan no li agrada, pot acabar fent que deixi l'instrument.

 

2.Triar un instrument en funció del tipus de so

 

Cada instrument té un timbre i una sonoritat única. És important que el futur músic escolti diferents instruments i decideixi quin so li agrada més. Les nostres colònies musicals són un espai perfecte perquè els participants puguin explorar una àmplia gamma d'instruments, ja que estan envoltats de bateries, baixos, guitarres, pianos i tenen l'oportunitat de provar-los o que els seus amics o amigues els hi ensenyin els primers acords.

triar instrument musical

3. Cost de l'instrument

Ens agrada diferenciar el cost dels instruments en tres escales, els de gamma baixa (pels que mai han tocat l'instrument), els de gamma mitja (pels que estan estudiant ), i els de gamma professional (pels professionals o els que dominen el seu instrument).

 

Cada instrument és un món, i és important que en cada moment del procés d'aprenentatge comptis amb un instrument del nivell que et toca.

 

Dintre d'aquesta gamma de preus, hi ha instruments que són més costosos i tenen una forquilla de preus més àmplia i d'altres que són més barats. Per exemple, un baix elèctric o una guitarra elèctrica professional ronda els 1500/2000 euros, en canvi, un violí, viola o violoncel professional pot arribar a rondar els 15.000/30.000 euros. Sí, sí, ho has llegit bé, els instruments de corda solen ser els més cars i poden arribar a costar com un cotxe.

 

5. Espai i transport de l'instrument

Alguns instruments, com el piano, la bateria o el contrabaix, requereixen molt espai i poden ser difícils de transportar. Si teniu limitacions d'espai a casa o necessiteu portar l'instrument a diferents llocs amb freqüència, és millor optar per un instrument més petit i fàcil de moure, com una trompeta, un baix, guitarra o violí.

 

6. Triar un instrument tenint en compte aptituds físiques i mentals

Alguns instruments requereixen unes capacitats físiques o mentals específiques.

Per exemple, tocar instruments de vent com la trompeta o el trombó requereix una bona capacitat pulmonar. Els instruments de corda com el violío la viola, són instruments que necessiten molta paciència perquè es triga molts anys a començar a dominar la tècnica. En canvi, hi ha instruments com el piano o la guitarra que tècnicament són més agraïts i és més fàcil veure resultats en el primer any. Pel que fa als més hiperactius, sovint es recomana tocar un instrument com la bateria perquè ajuda a activar el cos i a descarregar emocions, ja que es tracta d'un instrument molt físic.

 

T’agradaria venir a les colònies de Camp Festival i provar tots aquests instruments musicals? Inscriu-te als nostres Campaments Musicals!

triar instrument musical

7. Comprar instruments de segona mà

Comprar instruments de segona mà pot tenir avantatges però també inconvenients. Els instruments són objectes que en general, no devaluen, és a dir, que si han cuidat bé l'instrument, poden arribar a durar més de 100 anys, és per això que sempre recomanem que si teniu l'oportunitat compreu de segona mà, ja que us sortirà millor de preu i li doneu una segona vida. L'únic inconvenient és que has de tenir molt clar quina és la marca i model que vols comprar, perquè no tindràs l'oportunitat de provar amb llibertat diversos models, com pots fer una botiga de música.

 

8. Escolta els consells dels experts

Consultar amb un professors de música o professional de la botiga d'instruments pot ser molt útil. No dubtis a demanar ajuda al teu professor o professora de música, no només sabrà recomanar-te un bon instrument, sinó que sabrà dir-te a quina botiga de música pots anar. A les colònies musicals, disposem d'un equip de professors de música experts que poden oferir orientació personalitzada per ajudar a fer la millor elecció.

 

Esperem que aquests consells siguin útils per a tots aquells que es troben davant la decisió de triar un instrument musical. A les colònies musicals de Camp Festival, estem compromesos a ajudar els nostres participants atrobar la seva veu musical i a gaudir del meravellós món de la música.

 

Per a més información podeu entrar a les nostres xarxes socials i escriure’ns per MD!

CAMPAMENT
ACTIVITATS
QUI SOM?
INSCRIU-TE!
BLOG