← TORNAR

Com escalfar la veu per potenciar el teu talent

És essencial per tot artista saber com escalfar la veu correctament abans de qualsevol actuació. Desde Camp Festival sabem que això es un aprenentatge molt útil per tots vosaltres… així que avui us donarem alguns consells!

 

Un escalfament vocal adequat no sols millora la qualitat del so, sinó que també prevé possibles danys a les cordes vocals. A més, cantar correctament no és únicament beneficiós pel cantant, sinó també per tots els músics. Una de les coses que aprens amb el pas dels anys és veure la compenetració entre instrumental-veu i com això millora gradualment la teva oïda musical. D’altra banda, aquest missatge també va dedicat als que toqueu instrument: mai sabreu quan haureu de fer també segones veus!  

 

Aquí et presentem algunes tècniques efectives per a escalfar la veu que podràs utilitzar als nostres campaments abans de cantar i així maximitzar les teves possibilitats:


1. Respiraments per començar els exercicis

Abans de preguntar-te com pots escalfar correctament la veu mitjançant exercicis tècnics, et recomanem practicar la respiració profunda. T’ajudarà a relaxar-te i connectar amb el moment.

Inhala profundament pel nas, permetent que l'abdomen s'expandeixi, i exhala lentament per la boca. Repeteix aquest procés diverses vegades per a oxigenar adequadament els teus pulmons i preparar el teu cos per al cant.

com escalfar la veu amb respiració

Aquestes respiracions hauran de venir acompanyades per respiracions diafragmàtiques: Asseu-te ambl'esquena recta i col·loca una mà sobre l'abdomen. Inhala profundament, permetent que el diafragma s'expandeixi. Exhala lentament, mantenint el control sobre la sortida de l'aire. Això ens ajudarà a tenir la capacitat de controlar el flux d'aire en cantar.


2. Fem escales i melodies senzilles per escalfar la veu

Comença amb escales i melodies simples per a escalfar les teves cordes vocals. Inicia en un rang còmode i gradualment amplia l'abast. Això ajuda a flexibilitzar les cordes vocals i a afinar la teva oïda musical. Assegura't de mantenir una postura adequada i relaxada mentre cantes.


3. Practica amb exercisis de vibracions de llavi

Aquests exercicis no sols són divertits, sinó que també són efectius per a escalfar els músculs facials i les cordes vocals. Si has vist High School Musical et farà gràcia recordar lo comic que quedava quan ho feia la Sharpay, però irònicament, estava sent tota una professional i sabia molt bé com escalfar la veu! Experimenta ambdiferents tonalitats. Aquests exercicis relaxen la mandíbula i milloren laflexibilitat de la llengua.

com escalfar la veu segons Sharpay

4. Exercicis d'articulació que acompanyen el procés d’escalfar la veu

Practica l'articulació amb exercicis que treballin la claredat en la pronunciació. Repeteix frases i embarbussaments lentament al principi, augmentant gradualment la velocitat. Això ajuda a preparar la boca i les cordes vocals per als desafiaments de pronúncia que poden sorgir durant una interpretació.


5. Massatge facial i de coll

Un suau massatge facial i de coll pot alleujar la tensió muscular i millorar la circulació sanguínia en la zona. Dedica uns minuts a masajear suaument la mandíbula, les galtes i el coll per a reduir la tensió abans de cantar.

 

6.Alguns consells extra!

De cara aquan vingueu aquest estiu amb nosaltres… volem adavantar una problemàtica que veiem sovint… i és la facilitat amb la que molts alumnes us quedeu afònics per passar-vos el dia cridant! Compte amb forçar la veu, ententem que és difícil controlar-se en situacions efusives però… s’ha de tenir cura!

 

També recordeu cuidar la veu quan esteu malalts, ja no només us ho diem de cara a les colònies musicals, sinó en relació a qualsevol moment de l’any: abrigueu-vos quan toqui, porteu un mocador, hidrateu-vos correctament…  

 

I, parlant d’hidratació, vigileu quins líquids preneu abans de sortir a cantar: eviteu refrescos, menjar picant, aliments envasats, aliments àcids, massa cafè… poden produir refluxe.

 

D’altra banda els medicaments com l’ibuprofeno també poden afectar les cordes vocals, intenteu no prendre medicació just abans de sortir a l’escenari!

 

Posaràs en pràctica aquests consells per escalfar la veu i mantener-la saludable? Ara ja ho tens tot llest per sortir a l’escenari i triomfar!

CAMPAMENT
ACTIVITATS
QUI SOM?
INSCRIU-TE!
BLOG